Home > Cursussen > EHBO cursussen > EHBO bij Volwassenen > EHBO bij Volwassenen
EHBO bij Volwassenen
Vanaf € 99,95 incl. BTW
EHBO bij Volwassenen
Vanaf € 99,95 incl. BTW

Cursus Levensreddend Handelen: EHBO bij Volwassenen  

Leer levensreddend handelen met ongevallen en reanimeren bij volwassenen.

Hoe reanimeer je een volwassen persoon? Hoe pas je een AED toe? Hoe behandel je een ernstig bloedende wond? Je leert dit allemaal tijdens de cursus Levensreddend Handelen: EHBO bij Volwassenen van Savitae.

Op werk, thuis of op straat kunnen er ongevallen of ongelukken gebeuren. Denk aan uitglijden in de badkamer, vallen van hoogte, verslikken en verbranding. Door het volgen van de cursus EHBO bij Volwassenen leer je eerste hulp te verlenen aan volwassenen in levensbedreigende situaties.Waarom een cursus levensreddend handelen bij Savitae?

Online theorie te volgen in eigen tempo
Slagingspercentage van 98%
Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
Praktijktrainingen op ruim 15 locaties
Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de cursus EHBO bij Volwassenen volgen?

De cursus levensreddend handelen is voor iedereen die wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen. Tip: volg de cursus met een partner, vriend of collega.

“Mijn man heeft een hartaandoening. Door de cursus EHBO bij volwassenen te volgen kan ik in geval van nood reanimeren en een AED gebruiken. Het is fijn om te weten dat ik altijd een poging kan doen om het leven van mijn man te redden.”
Tinie. 52 jaar

Werk je in de beveiliging, in een ambulance of bij een EHBO-vereniging?
Kies dan voor de uitgebreide EHBO cursus Diploma Eerste Hulp. Ook geschikt als je gewoon meer wilt weten over EHBO

Inhoud van de cursus levensreddend handelen

De cursus Levensreddend Handelen bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en 4 uur praktijktraining op een van onze 15 locaties. In de online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij volwassenen en de levensreddende handelingen behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

Online theorie
De cursus EHBO bij volwassenen begint met online theorie over de veelvoorkomende letsels, de reanimatie en het gebruik van de AED. Dit kun je gemakkelijk op mobiel, tablet of desktop in je eigen tempo volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd. De meeste cursisten zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets mag je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Na het behalen van je online theorie volg je op één van onze locaties de praktijktraining. In de praktijktraining laat een EHBO-instructeur zien hoe je eerste hulp handelingen in verschillende situaties moet toepassen. Samen met je medecursisten ga je deze EHBO-handelingen oefenen. Na het oefenen zal de EHBO-instructeur kijken of je competent bent. Ben je competent? Dan ontvang je het digitale certificaat Levensreddend Handelen. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Kosten van een EHBO cursus

Vanaf €99,95 volg je de Levensreddend Handelen cursus: EHBO bij volwassenen. Dit is afhankelijk van jouw voorkeuren en verzekering. Wil je Het Oranje Kruis of Savitae certificaat? Wil je nog een extra online theorie afnemen? En wil je een boekje over levensreddend handelen? Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een EHBO cursus tot wel 100%. Check of jouw zorgverzekeraar de cursus vergoedt. Check jouw vergoeding.

Kies jouw certificaat: Het Oranje Kruis of Savitae

Bij Savitae kan je kiezen uit twee certificaten: Het Oranje Kruis of Savitae certificaat. Beide certificaten zijn conform de EHBO-richtlijnen van Het Oranje Kruis. Als je kiest voor Het Oranje Kruis certificaat wordt je opgenomen in het landelijke register van Het Oranje Kruis. 

Boekje Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis

Met boekje Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis heb je lesstof waarmee je de cursus kunt voorbereiden en is ook handig als naslagwerk. Wil je extra informatie over eerste hulp bij volwassenen? Bestel dan naast jouw cursus het boekje Levensreddend Handelen.

Wat leer je?

Al deze onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

Reanimatie aan volwassenen
Het gebruik van de AED
Stabiele zijligging
Verslikking / verstikking
Ernstig bloedende wond
Ernstige hartklachten
Shock
Diabetes
Beroerte
Hitteberoerte
Flauwte
Hersenvliesontsteking
Epilepsie
Mogelijk nek- en wervelletsel
Electriciteitsletsel

Kies jouw pakket

EHBO bij Volwassenen

+ Savitae Certificaat

Eenmalig € 97,50

EHBO bij Volwassenen

+ Het Oranje Kruis Certificaat

Eenmalig € 109,95

EHBO bij Volwassenen

+ Savitae Certificaat
+ Eerste Hulp aan Sporters

Eenmalig € 114,50

EHBO bij Volwassenen

+ Het Oranje Kruis Certificaat
+ Eerste Hulp aan Sporters

Eenmalig € 119,50