Home > Cursussen > EHBO cursussen > Diploma Eerste Hulp > Diploma Eerste Hulp
Diploma Eerste Hulp
Vanaf € 395,00 incl. BTW
Diploma Eerste Hulp
Vanaf € 395,00 incl. BTW

Diploma Eerste Hulp cursus

Leer reanimeren en uitgebreid Eerste Hulp verlenen bij zowel volwassenen als kinderen.

Hoe reanimeer je een volwassenen én kind? Hoe gebruik je een AED bij een hartstilstand? Wat doe je bij brandwonden? Je leert dit en nog veel meer tijdens de cursus Diploma Eerste Hulp van Savitae.

Er kunnen overal ongelukken gebeuren, op het werk, thuis of op straat. Denk aan hartstilstand, vallen, vergiftiging en verbranding. Door het volgen van de cursus Diploma Eerste Hulp leer je op juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan volwassenen én kinderen.Waarom een EHBO cursus bij Savitae?

Online theorie te volgen in eigen tempo
Slagingspercentage van 98%
Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
Praktijktrainingen op ruim 15 locaties
Officieel diploma van Het Oranje Kruis
Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de cursus Diploma Eerste Hulp volgen?

De cursus Diploma Eerste Hulp is voor iedereen die uitgebreid wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen én kinderen. Tip: volg de cursus met een partner, vriend of collega.

“Al verschillende keren heb ik mijn kennis in de praktijk kunnen gebruiken. Wat ben ik blij dat ik de cursus bij Savitae heb gevolgd en mijn Diploma Eerste Hulp op zak heb!”
Dennis, 31 jaar

Heb je al een Diploma Eerste Hulp?
Volg dan de EHBO herhalingscursus Diploma Eerste Hulp.

Inhoud van de EHBO-cursus Diploma Eerste Hulp

De cursus Diploma Eerste Hulp bestaat uit 8 tot 10 uur online leren en 15 uur praktijktraining op één van onze cursuslocaties door het hele land. In de uitgebreide online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij volwassenen én kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder anderen de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je onder andere verbanden aanleggen.

Online theorie
De cursus Diploma Eerste Hulp begint met een online theorie en kun je op mobiel, tablet of desktop in je eigen tempo volgen. Tijdens de online cursus wordt je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken, AED, reanimatie en andere eerste hulp handelingen. Deze handelingen worden met tekst, video en beelden aan je gepresenteerd. De meeste cursisten zijn 8 tot 10 uur bezig om de online theorie te behalen. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets mag je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Na het behalen van je online theorie volg je op één van onze locaties de praktijktraining. In de praktijktraining laat een EHBO-instructeur zien hoe alle eerste hulp handelingen werken in de praktijk. Samen met je medecursisten ga je de handelingen oefenen. Hiermee wordt je voorbereid voor het examen van Het Oranje Kruis.
Onafhankelijk examen
De laatste 3 uur van de cursus bestaat uit het onafhankelijke examen van Het Oranje Kruis. Met het examen toetst een examinator of jij in iedere situatie EHBO kan verlenen. Zo heb je alle vertrouwen en voorbereiding om eerste hulp te verlenen als het echt nodig is.

Het Oranje Kruis Diploma

Ben je geslaagd voor je examen? Dan ontvang je digitaal het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Dit diploma geeft aan jouw EHBO-kennis en -vaardigheden voldoen aan de eisen van Het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig en is gemakkelijk te verlengen met een herhalingscursus.

Het Oranje Kruis boekje

Met Het Oranje Kruis boekje heb je lesstof waarmee je de cursus kunt voorbereiden en is ook handig als naslagwerk. Wil je extra informatie over Eerste hulp bij volwassenen en kinderen? Bestel dan naast jouw cursus ook Het Oranje Kruis boekje.

Wat leer je?

Al deze onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

Reanimatie aan volwassenen
Het gebruik van de AED
Reanimatie aan kinderen
Stabiele zijligging
Noodvervoersgreep
Verslikking
Verstikking
Ernstig bloedende wond
Shock
Ernstige hartklachten
Suikerziekte
Mogelijk nek- en wervelletsel
Flauwte
Epilepsie
Beroerte
Onderkoeling
Oververhitting
Kneuzingen
Verstuiking van pols en enkel
Botbreuken
Ontwrichtingen
Schaafwonden
Snijwonden
Bijt- en scheurwonden
Brandwonden
Electriciteitsletsel
Bevriezingswonden
Giftige stoffen op huid/in ogen
Vergiftigingen
Bloedneus
Tand door de lip
Insectensteken
Tekenbeten
Koorts
Braken
Misselijkheid

Kies jouw pakket

Diploma Eerste Hulp

+ Het Oranje Kruis Diploma

Eenmalig € 395,00