Home > Cursussen > BHV cursussen > BHV Kinderopvang > BHV Kinderopvang
BHV Kinderopvang
Vanaf € 193,60 incl. BTW
BHV Kinderopvang
Vanaf € 193,60 incl. BTW

BHV cursus Kinderopvang

Leer eerste hulp verlenen aan kinderen en handelen tijdens brand en ontruiming.

Hoe verleen je eerste hulp aan kinderen? Hoe ontruim je een kinderopvang veilig en snel? En hoe zorg je voor de veiligheid van de kinderen tijdens een brand? Dit leer je allemaal tijdens de cursus BHV Kinderopvang van Savitae.

De Wet IKK adviseert kinderopvangorganisatie om alle medewerkers te scholen als bedrijfshulpverlener. Dit is een aanvullende richtlijn op de eis dat er minimaal één medewerker met een geldig kinder-EHBO certificaat aanwezig is tijdens openingstijden. Door het volgen van de cursus BHV Kinderopvang worden de medewerkers gelijk getraind als kinder-EHBOer en bedrijfshulpverlener.Waarom de BHV cursus bij Savitae?

Online theorie te volgen in eigen tempo
Slagingspercentage van 98%
Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
Praktijktrainingen op ruim 45 locaties
EHBO & BHV samen
Het Oranje Kruis certificaat
Conform Wet IKK

Wie kan de BHV cursus Kinderopvang volgen?

De BHV Kinderopvang is speciaal voor werknemers die werken op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, naschoolse opvang, basisscholen, gastouders of andere kinderopvanglocaties. Tip: volg de cursus met een collega.

“Met de cursus BHV Kinderopvang had ik in een keer de certificaten Eerste Hulp aan Kinderen en Bedrijfshulpverlening voor de Kinderopvang behaald.”
Medewerker van een kinderdagverblijf

Wil je 8 of meer medewerkers inschrijven?
Kies dan voor de cursus BHV Kinderopvang op locatie..
Heb je nog een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen?
Dan is de cursus BHV Brand en Ontruiming voldoende om een geldig BHV-certificaat te verkrijgen.

Bedrijfshulpverlening voor de kinderopvang

De cursus BHV Kinderopvang bestaat uit 6 tot 8 uur online leren en een praktijktraining van 6 uur op een van onze locaties in het land.

Online theorie
In de theorie wordt de EHBO bij baby’s en kinderen en BHV Brand en Ontruiming behandeld. Denk aan reanimeren bij kinderen, het gebruik van een AED, brandontruiming en communicatie in noodsituaties. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 6 tot 8 uur.  De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets mag je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Met de praktijktraining oefen je samen met medecursisten de communicatie en alarmering bij incidenten, een kinderopvang ontruimen, kinderen te reanimeren en kinderletsels te behandelen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld of voldoende kennis en vaardigheden hebben over kinder-EHBO, brand en ontruiming.

Certificaat BHV Kinderopvang

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist twee persoonsgebonden certificaten: Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis en BHV Brand en Ontruiming van Savitae.

Wat leer je?

Al deze onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

Geen onderwerpen gevonden

Kies jouw pakket

BHV Kinderopvang

+ Het Oranje Kruis certificaat

Eenmalig € 193,60
Scroll naar top