Home > Cursussen > BHV cursussen > BHV Brand en Ontruiming
BHV Brand en Ontruiming
Vanaf € 95,59 incl. BTW
BHV Brand en Ontruiming
Vanaf € 95,59 incl. BTW

BHV Brand en Ontruiming

Leer alles over brand en ontruiming bij bedrijven

Hoe doe je een ontruiming bij brand? Hoe gebruik je een brandblusser? En hoe zit een bedrijfsnoodplan in elkaar? Dit leer je allemaal tijdens de BHV Brand en Ontruiming van Savitae.

Brand is een incident waarbij snel gehandeld moet worden. Deze cursus is onderdeel van de BHV basiscursus. Door het volgen van deze BHV cursus krijg je kennis en vaardigheden over brand, brand blussen, brandontruiming en communicatie in noodsituaties.Waarom de BHV cursus Brand en Ontruiming bij Savitae?

Online theorie te volgen in eigen tempo
Slagingspercentage van 98%
Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
Praktijktrainingen op ruim 45 locaties

Wie kan deze BHV cursus volgen?

Deze cursus is voor iedereen die wil leren over bedrijfshulpverlening tijdens brand en hoe je een gebouw kan ontruimen. Wil je 8 of meer medewerkers inschrijven? Volg dan de Incompany BHV Brand en Ontruiming.

“Ik had mijn EHBO certificaat al behaald. En door het volgen van de cursus Brand en Ontruiming ben ik nu ook bedrijfshulpverlener bij mijn werkgever.”
Terry, 41 jaar

Vul jouw EHBO-certificaat aan

Heb je al een EHBO-certificaat? Dan is de cursus Brand en Ontruiming voldoende om een geldig BHV-certificaat te verkrijgen. Savitae accepteert certificaten van Livis, NIBHV, Rode Kruis en andere opleiders die de Nederlandse EHBO-richtlijnen van Het Oranje Kruis hanteren. 

Heb je een certificaat Levensreddend handelen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Basis. Wil je de volledige BHV cursus volgen? Kies dan voor de BHV Basiscursus
Heb je een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Kinderopvang. Wil je de volledige BHV cursus voor kinderopvang volgen? Kies dan voor de BHV cursus voor de kinderopvang.

Alles over brand en ontruiming

De BHV cursus Brand en Ontruiming bestaat uit 2 tot 3 uur online leren en een praktijktraining van 2 uur op een van onze locaties in het land.

Online theorie
In de theorie wordt het ontruimen van een gebouw, blusmiddelen, het melden van incidenten, de taken van een BHV’er, hoe een brand kan ontstaan en nog veel meer behandeld. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 2 tot 3 uur. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets mag je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Met de praktijktraining oefen je samen met medecursisten de communicatie en alarmering bij noodsituaties, een beginnende brand te beperken en te blussen en een gebouw te ontruimen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld op hun kennis en vaardigheden over brand en ontruiming.

BHV certificaat Brand en Ontruiming

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist een persoonsgebonden BHV basiscertificaat van Savitae.  Dit certificaat is één jaar geldig.Wat leer je?

Al deze onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

Voorbereiding op noodsituaties
Brand en explosie
Bedrijfsnoodplan
Blussen met de poederblusser
Blussen met de brandslang
Blussen met een CO2 blusser
Blussen met een branddeken
Waarom wordt een bedrijf ontruimd
Taken van bedrijfshulpverlening
Hoe meld je een incident
Vluchtroutes
Wat te doen bij brand
Hoe kan brand ontstaan
Alarmering- en communicatiemiddelen

Kies jouw pakket

BHV Brand en Ontruiming herhaling

+ Savitae Certificaat

Eenmalig € 83,49

BHV Brand en Ontruiming

+ Savitae Certificaat

Eenmalig € 95,59