Home > Cursussen > BHV cursussen > BHV Basis
BHV Basis
Vanaf € 145,20 incl. BTW
BHV Basis
Vanaf € 145,20 incl. BTW

BHV Basiscursus

Leer de basis van bedrijfshulpverlening: acuut levensreddend te handelen, brand te bestrijden, een gebouw ontruimen, en communiceren en alarmeren in een noodsituatie.

Hoe verleen je eerste hulp aan jouw medewerkers en collega’s? Hoe gebruik je een brandblusser? En hoe ontruim je een gebouw veilig en snel? Dit leer je allemaal tijdens de BHV Basiscursus van Savitae.

Bedrijfshulpverlening is voor alle bedrijven met medewerkers verplicht. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf. Er moet altijd één werknemer aanwezig zijn die de BHV-taken kan uitvoeren. Door het volgen van de BHV Basiscursus worden jouw medewerkers en collega’s getraind tot bedrijfshulpverlener en zijn ze voorbereidt op verschillende werkincidenten en -calamiteiten.Waarom een BHV Basiscursus bij Savitae?

Online theorie te volgen in eigen tempo
Slagingspercentage van 98%
Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
Praktijktrainingen op ruim 45 locaties

Wie kan een BHV Basiscursus volgen?

De BHV Basiscursus is voor bedrijven met werknemers. Tip: volg de cursus met een werknemer of collega. Wil je 8 of meer medewerkers inschrijven? Volg dan de Incompany BHV Basiscursus.

“Als eigenaar van een klein bedrijf voel ik mij verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn personeel. Nu weet ik en twee medewerkers hoe we moeten handelen in noodsituaties.”
Rinus, 57 jaar

Ben je een kinderopvang? En wil je een BHV cursus voor medewerkers in kinderopvang plannen?
Voor de kinderopvang gelden andere BHV-richtlijnen. Kies dan voor de BHV cursus voor de kinderopvang.

Basis van bedrijfshulpverlening

Tijdens de BHV Basiscursus bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en een praktijktraining van 4 uur op een van onze locaties in het land.

Online theorie
In de theorie wordt de basis van bedrijfshulpverlening behandeld. Denk aan acuut levensreddende handelingen (reanimatie met AED), brandbestrijding, ontruiming en communicatie in noodsituaties. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 4 tot 6 uur. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets mag je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Met de praktijktraining oefen je samen met medecursisten de communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand te beperken en te blussen, een gebouw te ontruimen, een slachtoffer te reanimeren en letsels te behandelen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld of voldoende kennis en vaardigheden hebben over EHBO, brand en ontruiming.

BHV basiscertificaat

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist een persoonsgebonden BHV basiscertificaat van Savitae.  Dit certificaat is één jaar geldig.Wat leer je?

Al deze onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

De taken van een BHV’er
Algemene hulpverleningsregels
Melden van een incident
Omgaan met brandblussers
Soorten branden
Wat wel en niet te doen bij brand
Reanimeren en gebruik AED
Eerste hulp verlenen
stabiele zijligging
Rautek
Verstikking
Verslikking

Kies jouw pakket

BHV Basis

+ Savitae Certificaat

Eenmalig € 145,20
Scroll naar top